Musaca de cartofi, vinete si branza

Printeaza

Musaca de cartofi, vinete si branza din: cartofi, vinete, ceapa, ardei gras, rosii, ceapa, ulei, branza, oua, lapte, oua, lapte, sare, piper, pesmet.

Ingrediente:Musaca de cartofi, vinete si branza

  • 800 g cartofi
  • 600 g vinete
  • 200 g ceapa
  • 5 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 150 ml ulei
  • 100 g branza
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se prajesc in ulei incins. Cartofii se prajesc pe rand, dupa care in uleiul ramas se prajesc vinetele in prealabil spalate, taiate rondele si trecute prin faina, apoi se pun pe un platou, in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt.

Dupa ce s­a calit ceapa, se adauga rosiile oparite, curatate de pielite si seminte si ardeii grasi taiati.

Se potriveste de sare si piper si se mai lasa sa se inabuse pana scade apa pe care o lasa.

Intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu pesmet, se aseaza alternativ un strat de felii de cartofi, apoi un strat de vinete si ceapa cu rosii, astfel incit ultimul strat sa fie de cartofi.

Se introduce tava la cuptor pana se rumeneste putin, apoi se toarna deasupra un sos obtinut din ouu si faina subtiat cu lapte.

Apoi se presara branza rasa sau cascaval si se mai tine la cuptor pana se vor rumeni bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.