Musaca de cartofi şi ciuperci

Printeaza

Musaca de cartofi şi ciuperci

Ingrediente:Musaca de cartofi şi ciuperci

  • 1 kg cartofi
  • 800 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 ou
  • 1 lingură vegeta
  • 1 legătură mărar
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Ciupercile şi ceapa se dau prin maşina de tocat. Se înăbuşă bine cu uleiul şi vegeta, la foc potrivit. Când sunt gata se răcesc şi se adaugă oul bătut bine şi verdeaţa.

Cartofii se fierb, se curăţă de coajă şi se zdrobesc, făcându-se un piure gros, uşor sărat. Se unge un vas de Jena, se presară cu pesmet şi se aşază în straturi: cartofi – ciuperci – cartofi.

Apoi se toarnă deasupra suc de roşii, obţinut din pasta de bulion cu un pahar de apă bine amestecat. Se dă la cuptor, lăsând să se rumenească bine. Se serveşte cu diferite salate de crudităţi.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Valentina Petcu

    Imi place musacaua fara carne, mai mult decat cea cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.