Musaca de cartofi cu linte si ceapa verde

Printeaza

Musaca de cartofi cu linte si ceapa verde din: cartofi, ulei de masline, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, supa, pasta de rosii, linte, lapte, ulei de masline, ceapa verde.

Ingrediente: Musaca_de_cartofi_cu_linte_si_ceapa_verde

  • 600 g cartofi, înţepaţi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • l ceapă, tocata
  • 2 morcovi, tăiaţi cuburi
  • 2 buc pâstârnac, tăiat cuburi
  • 2 codiţe de ţelinâ, tocată
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi felii
  • 1 l supă limpede de legume
  • 2 linguri pastă de roşii deshidratate
  • 400 g linte
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 linguri ceapă verde, tocată

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Dă cartofii la microunde la temperatură maximă 10 minute. Sotează ceapa într-un vas uns cu ulei de măsline 5 minute, apoi adaugă morcovul, păstărnacul, ţelina si usturoiul şi ţine pe foc 5 minute, amestecând.

Adaugă supa şi pasta de roşii şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 minute, până când legumele se pătrund. Adaugă lintea şi lasă să se pătrundă.

Curăţă cartofii de coajă, asezonează cu sare şi piper, adaugă laptele şi uleiul de măsline. Zdrobeşte şi amestecă pentru a obţine un piure.

Pune legumele într-un vas şi aşază deasupra piureul şi dă la cuptor ca să se rumenească. Serveşte presărată cu ceapă verde.

Musaca de cartofi cu linte si ceapa verde

Musaca_de_cartofi_cu_linte_si_ceapa_verde

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place musacaua asta cu linte, o s-o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.