Musaca de cartofi, conopida si smantana

Printeaza

Musaca de cartofi, conopida si smantana din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi, bulion, carne tocata, caşca­val, smân­tână, ulei, condiment din legume, margarină, sare, piper, pătrunjel verde.

Ingrediente:Musaca_de_cartofi_conopida_si_smantana

  • 1 conopidă de circa 500 g
  • 5 cartofi
  • 6 ouă
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 lingură bulion
  • 500 g carne tocată
  • 100 g caşca­val
  • 2 linguri smân­tână
  • 30 ml ulei
  • 1 linguriţă condiment din legume
  • 20 g margarină
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:

Fierbi bucheţelele de conopidă 10-15 minute. Separat fierbi cartofii în coajă.

Cureţi ceapa şi ustu­roiul, le speli şi le toci mărunt.

Căleşti ceapa în ulei încins, iar după câteva minute adaugi usturoiul, carnea tocată şi bulionul.

Le laşi pe foc 3-4 minute, amestecând continuu.

Stingi focul şi adaugi pă­trunjelul tocat, piper şi condimentul din legume. Intr-o tavă unsă cu mar­garină, aranjezi în straturi cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele şi bucheţelele de conopidă.

Peste ele pui amestecul de carne tocată. Acoperi cu un strat de ron­dele de cartofi.

Baţi ouăle cu smântână şi un praf de sare şi le întinzi uniform pe întreaga suprafaţă.

Razi fin caşcavalul şi îl presari deasupra. Introduci cratiţa în cuptorul încins bine, pentru 45 de minute.

Musaca de cartofi, conopida si smantana

Musaca_de_cartofi_conopida_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.