Musaca de berbecut

Printeaza

Musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei.

 

Ingrediente:Musaca de berbecut

  • 500 g carne tocată de berbecuţ
  • 6 cartofi fierţi
  • 200 g iaurt
  • 1 lingură cu brânză rasă
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu pastă de to­mate
  • 1 lingură cu pesmet
  • 1 linguriţă cu nucşoară rasă
  • busuioc
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei cu adaos de apă. Adaugă carnea, us­turoiul tăiat feliuţe şi pasta de tomate. Lasă pe foc până se pătrunde bine carnea.

După ce s-a răcorit, adaugă cele două ouă, pesmetul, nucşoara şi busuioc tocat şi amestecă uşor.

Separat, unge o tavă şi tapeteaz-o cu pes­met.

Aşază un strat din felii de cartof şi apoi pune ames­tecul de carne. Acoperă cu felii de cartof şi toarnă iaurtul amestecat bine cu brânza rasă. Lasă la cuptor, la foc moderat, 30-40 de minute

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.