Musaca cu rosii si cartofi

Printeaza

Musaca cu rosii si cartofi din: cartofi, ceapa, ulei, usturoi, paprika, fasole, patrunjel, rosii, parmezan.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi albi, curăţaţi
  • 2 cepe medii, curăţate şi tăiate Tn felii
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi
  • 1 linguriţă rasă cu paprika
  • 2 linguri cu piure de tomate
  • 1 conservă cu fasole albă, scursă şi limpezită
  • 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
  • 200 ml supă de legume
  • 4-6 roşii mari
  • 1 dovlecel mare, feliat
  • o mână plină cu parmezan ras

 

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o oală cu apă şi fierbe-i 5 minute. Scurge-i bine.

Preîncălzeşte cuptorul la 220 C.

Intre timp, prăjeşte ceapa uşor în ulei, timp de 5 minute. Adaugă usturoiul, paprika şi piureul de tomate şi lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă fasolea, pătrunjelul şi jumătate din cantitatea de supă şi fierbe câteva minute.

Feliază roşiile. Păstrează câteva felii bune deoparte, îndepărtează cotoarele şi pune-le în tigaia cu legume. Toarnă amestecul într-un vas termorezistent. Feliază cartofii şi pune-i deasupra.

Acoperă cu feliile de roşii păstrate şi felii de dovlecel şi toarnă supa rămasă deasupra. Presară brânza rasă şi coace timp de 40-45 de minute, până când se rumeneşte.

Serveşte cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.