Musaca cu ficatei de pui

Printeaza

Musaca cu ficatei de pui din: conopida, ficatei de pui, ceapa, ou, lapte, cascaval, unt, sare, piper.

Ingrediente:Musaca_cu_ficatei_de_pui

  • 1 conopidă potrivită ca mărime
  • 500 g ficăţei de pui
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 200 g caşcaval ras
  • 150 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Conopida ţinută câteva ore în apă rece cu sare o desfaci în bucheţele pe care le speli şi le fierbi 7 minute în apă clocotită cu sare şi un strop de oţet.

Speli ficăţeii şi îi fierbi, apoi, după ce s-au răcit, îi tai mărunt.

Intr-o tigaie, înăbuşi ceapa tocată mărunt. Adaugi ficăţeii, pe care îi căleşti foarte puţin, lei de pe foc, iar când compoziţia s-a mai răcit încorporezi oul bătut cu lapte şi, după gust, sare şi piper.

Ungi bine cu unt un vas mai înalt, după care aşezi un strat de conopidă, apoi un strat de ficăţei cu ceapă. Termini cu un strat de conopidă, peste care razi restul de unt ţinut la rece.

Dai vasul la cuptor, pentru aproximativ 40 de minute, apoi presari caşcavalul, lăsând la cuptor până se gratinează musacaua.

Musaca cu ficatei de pui

Musaca_cu_ficatei_de_pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.