Musaca cu dovlecei si rosii

Printeaza

Musaca cu dovlecei si rosii din: carne de vită fară os, dovlecei proaspeţi, ulei, ceapă, roşii proaspete sau bulion, ouă, faină, lapte, mărar, iaurt.

 

Musaca cu dovlecei si rosii

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită fară os
  • 1,5 kg dovlecei proaspeţi
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion
  • 3 ouă
  • 50 g faină
  • 250 ml lapte
  • 2 legături mărar
  • 400 g iaurt

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie de-a lungul, după care se călesc în ulei încins.

Se dă carnea prin maşina cu sită deasă şi âpoi se înăbuşă în grăsime, o dată cu ceapa tăiată mămnt, adăugând câte puţină apă.

Când a fiert, se pune şi verdeaţa tăiată mămnt. într-o tavă unsă cu grăsime, se pun alternativ trei rânduri de dovlecei şi două de came; printre straturi se pun felii de roşii. Se dă apoi la cuptor.

Se prepară sosul: se zdrobesc roşiile şi se pun la fiert în puţină apă.

Se dizolvă faina în apă călduţă şi se toarnă peste roşii. Se continuă fierberea 20 de minute.

Când  musacaua începe să fiarbă, se pune şi sosul şi Se lasă să fiarbă.

Când a început să se gratineze, pentru faţă, pregătiţi alt sos din ouăle bătute în amestec cu lapte, cuburi mici de roşii fără pieliţă sau bulion şi mărar tocat.

Se serveşte cu iaurt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan

Musaca de dovlecei cu suc de rosii

Musaca de dovlecei cu suc de rosii din: carne, dovlecei, ulei, marar, ou, sare, suc de rosii, lapte. Ingrediente: 100 g carne fiartă şi tocată 300 g dovlecei tineri, proaspeţi 15 g ulei mărar verde 1 ou sare 1-2 linguri suc de roşii 2-3 linguri lapte   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie […]

Musaca de dovlecei si vinete

Musaca de dovlecei si vinete

Musaca de dovlecei si vinete din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 vinete 4-5 dovlecei 4-5 roşii 2 cepe mari 3-4 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde tocat sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie foarte mărunt ceapa şi roşiile şi se înăbuşă la foc potrivit, până se înmoaie […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.