Musaca cu carne de vita si piure de cartofi

Printeaza

Musaca cu carne de vita si piure de cartofi din: carne de vită fară os, cartofi, ulei, ceapă, bulion, roşii proaspete, lapte, cimbru, verdeaţă, sare.

Musaca cu carne de vita si piure de cartofi

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de vită fară os
  • 3 kg cartofi
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapă
  • 100 g bulion
  • 250 g roşii proaspete
  • 250 ml lapte
  • 1 fir cimbru
  • 2 legături verdeaţă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte piureul din cartofi şi lapte, peste care se adaugă verdeaţă, tăiată mărunt. într-o cratiţă, alături, se căleşte ceapă şi se adaugă carnea tocată prin maşina cu sită deasă.

I se pun apoi sare, verdeaţă tăiată mărunt, bulion, praf de cimbru şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

Intr-o tavă unsă se aşează apoi un strat de piure, unul de came tocată şi din nou unul de piure. Deasupra se nivelează şi se pun felii de roşii şi se dă’ totul la cuptor, pentru, gratinare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.