Musaca cu carne de pui, sunca si telemea

Printeaza

Musaca cu carne de pui, sunca si telemea din: carne tocata de pui, ulei, ceapa verde, leurda, pesmet, smantana, oua, sunca, telemea, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Musaca_cu_carne_de_pui_sunca_si_telemea

  • 600 g carne tocată din piept de pui
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 legatura leurdă
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ceasca smântână
  • 4 ouă
  • 100 g şuncă presată
  • 100 g telemea
  • 100 g caşcaval
  •  sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea tocată se pune într-o tigaie cu puţin ulei şi se căleşte uşor. Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă, astfel încât să se pătrundă toată carnea. Se adaugă ceapa şi leurda tocate mărunt şi se mai lasă la foc mic doar 2 minute.

Se răstoarnă compoziţia de carne într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu pesmet, pe fundul căreia s-au aşezat 2-3 felii de şuncă. Se toarnă apoi două ouă bătute cu jumătate din smântână, se presară telemeaua tăiată cubuleţe, se acoperă cu restul de şuncă presată şi se toarnă celelalte ouă bătute cu restul de smântână.

Se pune în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata se presară caşcavalul ras. Se serveşte cu salate de sezon.

Musaca cu carne de pui, sunca si telemea

Musaca_cu_carne_de_pui_sunca_si_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.