Musaca de ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca de ciuperci din: ciuperci, soia granule, ceapa, bulion, ulei de masline, faina, cascaval de post, cimbru si sare.

Ingrediente:Musaca de ciuperci

  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri cu soia granule
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita cu bulion
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 2 linguri cu faina
  • 100 g cascaval de post
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile şi opăreşte-le câteva minute în apă cu sare, apoi lasă-le la scurs. Pune soia la înmuiat pentru 20 de minute în apă cu sare (poţi foloşi chiar apa în care ai opărit ciupercile), apoi scurge-o.

Toacă mărunt ceapa şi i căleşte-o în puţin ulei de măsline, adaugă granulele de soia şi 2-3 ciuperci tăiate cubuleţe.

Când s-au călit toate ingredientele şi zeama a scăzut, pune bulionul, un praf de sare şi puţin cimbru. Unge cu ulei un vas termorezistent şi aşază un strat de ciuperci bine scurse, unul de amestec de soia şi încă unul de ciuperci. Deasupra, pune caşcavalul, dat pe răzătoarea cea mai fină.

Desfă făina în puţină apă, cât să capete consistenţa unei smântâni groase, şi toarnă peste ciu¬perci, înţepând din loc în loc cu furculiţe ca să pătrundă şi în straturile de jos. Dă totul la cuptor pentru 30-40 de minute.

Musaca de ciuperci

Musaca de ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.