Musaca aromata cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca cu ciuperci,  ardei, oua, telemea de oaie, susan, smantana, unt, pesmet, patrunjel.

Ingrediente:Musaca aromata cu ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 2-3 ardei
  • 4 ouă
  • 250 g telemea de oaie
  • 50 g susan prăjit
  • 100 g smântână
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri pesmet pentru tapetat tava
  • 3-4 fire pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se spală ciupercile în câteva je­turi de apă, se curăţă, apoi se lasă să se scurgă. La fel se procedează şi cu ardeii. Ciupercile şi ardeii se taie cubuleţe şi se călesc în unt, până scad.

Separat, se sparg ouăle şi se bat spumă, se amestecă cu smântână şi cu brânza rasă pe răzătoarea mică.

In compoziţia de ciuperci se adaugă susanul prăjit şi se ames­tecă totul cu crema de smântână şi ouă.

Se unge tava cu unt pe toată suprafaţa, se tapetează cu pes­met şi se toarnă compoziţia de musaca.

Se introduce în cuptorul încins în prealabil şi se lasă la foc potrivit. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde.

Musaca cu ciuperci

Musaca aromata cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.