Muraturi: Legume murate umplute

Printeaza

O reteta delicioasa de legume murate cu: ardei gras, varza alba, radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosu, usturoi, patrunjel, otet, sare, zahar.

 

 

Ingrediente:retete

  • 1.500 g ardei graşi verzi
  • o varză medie albă
  • o rădăcină de ţelină
  • două roşii
  • doi morcovi medii
  • doi ardei graşi roşii
  • 8 căţei de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • o treime de cană de oţet
  • o jumătate de cană de sare
  • o lin­guriţă de zahăr

Mod de preparare:

Varza se toacă fin şi se pune într-un bol mai mare, adăugându-se sare, oţet şi zahăr.

Se amestecă foarte bine.

Se rad deasupra ţelina şi morcovii, apoi se pun pătrun­jelul tocat mărunt, roşiile şi ardeii graşi roşii.

Se amestecă bine toate până când se înmoaie varza. Se decupează căpăcelele ardeilor şi se umplu cu amestecul de legume.

Se aşază unul lângă altul într-un borcan şi se toarnă în borcan lichidul care a rămas în bol.

Se închide cu un capac ermetic şi se ţine într-un loc răcoros aproximativ două săptămâni

 

Pofta buna!


 

Legume asortate murate cu otet

Legume asortate murate cu otet din: dovlecei, rosii, mazare, morcovi, telina, ardei, usturoi, marar, otet. Ingrediente: 3 dovlecei 4 roşii mari 450 g mazăre decongelată 2 morcovi un fir ţelină 2 ardei graşi 2 căţei usturoi o legătură mărar un litru oţet sare piper boabe   Mod de preparare: Toate legumele se taie şi se […]

Legume murate

Legume murate

O reteta delicioasa de legume murate din: conopida, ceapa, castravete, fasole verde, sare, otet de mere, usturoi, ghimbir, coriandru, zahar tos, mustar, mustar boabe, turmeric sau curry, ardei iute si amidon. Ingrediente: 1 conopida de circa 500 g, desfacuta buchete mici 2 cepe de apa, taiate sferturi 1 castravete mare, taiat in doua pe lungime, […]

 

Legume asortate murate

Legume asortate murate din: morcovi, conopida, fasole verde, ardei gras, arpagic, ciuperci, otet, sare, radacina de telina, boabe de mustar, boabe de piper, frunze de dafin. Ingrediente: 500 g morcovi 500 g conopidă 400 g fasole verde 1 ardei gras 200 g arpagic 200 g ciuperci mici 750 ml oţet 200 g zahăr 3 linguri […]

 

Legume si zarzavaturi pentru iarna

Legume si zarzavaturi pentru iarna: Varza taiata la borcan   Varza taiata la borcan din: varza, sare, cimbru, marar, piper boabe, saramura, mere, crengute de visin. Ingrediente: 2 verze mici 2 linguri sare grunjoasă 2 crenguţe cimbru 2 crenguţe mărar boabe de piper saramură (opţional) 2 mere crenguţe de vişin (opţional) Mod de preparare: Speli […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. revin la toamna da 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.