Muraturi “Delicatese”
PrinteazaMuraturi “Delicatese” din: ,ere, pere, struguri, pepene, otet, zahar.
- 5 kg fructe diferite (mere, struguri, pere, pepene)
- 150 ml oţet
- 200 g zahăr
- 1 plic Pikant fix dulce-acrişor
Mod de preparare:
Alegi doar fructele tari, sănătoase. Speli strugurii, pepenele, merele, perele, apoi le cureţi de coajă şi sâmburi, le tai în forme diverse (cubuleţe, steluţe, floricele etc.) şi le pui în borcane. Prepari Pikant fix pe foc, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, cu zahăr, apa şi oţetul.
După ce s-a răcit puţin, torni lichidul peste fructe, în borcane de 400 ml pe care le înclini uşor, ca să iasă aerul. Scuturi puţin borcanele, pentru dezaerare, închizi borcanele cu capac şi le depozitezi în cămară, la rece. Fructele se murează în circa 30 de zile.
Sunt gustoase, aspectuoase, numai bune de asortat iarna, lângă o friptură de porc sau vită.
Muraturi “Delicatese”
Pofta buna!