Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

Printeaza

O reteta de muraturi asortate cu usturoi si ardei iute din: sfecla rosie, varza, conopida, morcovi, telina, gogonele, frunze de telina, otet, piper boabe, usturoi, foi de dafin, ardei iute, apa, sare grunjoasa, crengute de visin si amestec de condimente.

Ingrediente:Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

  • 2 sfecle rosii
  • 2 verze
  • 2 conopide
  • 5-6 morcovi
  • 2 teline mici
  • 2 kg gogonele
  • 1 legaturi frunze de telina
  • 0,5 otet
  • 2 linguri cu piper boabe
  • 3 capatani de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 10 ardei iuti
  • 9 l apa
  • 400 g sare grunjoasa
  • crengute de visin
  • 2 plicuri amestec de condimente pentru muraturi

 

Mod de preparare:

Curata morcovii, telina, sfecla, usturoiul si conopida. Taie morcovii, telina si sfecla in felii groase, varza in sase bucati, iar conopida desfa-o in buchetele. Ardeii si castraveciorii raman intregi.

Aseaza legumele in borcane mari de 5 kg. Printre ele, pune frunzele de telina si crenguta de visin. In fiecare borca, asa deasupra cativa catei de usturoi.

Separat, pune la fiert apa cu sare, otetul, boabele de piper si foile de dafin. Dupa ce a clocotit, adauga amestecul de condimente. Toarna peste legume si capseaza borcanele.

Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.