Muraturi asortate cu boabe de mustar
PrinteazaMuraturi asortate cu boabe de mustar din: sare grunjoasa, otet, ardei gras, usturoi, conopida, castarvete, morcovi, ceapa, boabe de mustar.
- 250 g sare grunjoasa
- un litru otet
- un ardei gras verde
- un ardei gras rosu
- 5 ctei de usturoi
- o capatana de conopida
- un castravete
- 4 morcovi
- o ceapa
- 2 lingurite boabe de mustar
Mod de preparare:
Se pun la fiert doi litri de apă cu sare şi apoi se lasă să se răcească la temperatuu camerei. Se spală şi se taie legumele cât mai mărunt, fără să se cureţe de coajă, castravetele.
Se pun legumele în soluţia fiartă de saramură şi se lasă 2 ore la rece. Se scurg legumşle, se pun în borcane cu căţeii de usturoi, se repartizează boabele de muştar şi se toarnă oţetul.
Se lasă aşa 45 de zile.
Muraturi asortate cu boabe de mustar
Pofta buna!