Muguri de feriga

Printeaza

Muguri de feriga

Muguri de ferigaMugurii de ferigă sunt numiţi în limba engleză „fiddleheads” (capete de vioară), deoarece seamănă cu capătul rotund al unui viori.

Ele cresc în nord-estul Statelor Unite şi în estul Canadei, în special în provincia New Brunswick, unde au devenit un simbol al mândriei regionale, iar scurta lor perioadă de recoltare este sărbătorită primăvara prin diverse festivităţi.

Mugurii de ferigă se consumă când sunt încă închişi şi tineri. Ei provin de la feriga Matteuccia struthopteris (numită popular „spata dracului”), înainte de colonizarea Americii de Nord, au constituit un aliment tradiţional al populaţiei indigene.

Nu se cultivă, ci se strâng în locuri (deseori ascunse) din pădure. Cea mai uzuală modalitate de gătire a mugurilor de ferigă constă în fierberea lor în apă sărată; apoi, ei se călesc în unt cu sare.

Crocanţi şi foarte aromaţi, mugurii de ferigă reprezintă o garnitură perfectă, alături de orice fel de mâncare cu care ar putea fi combinată. De regulă, se serveşte cu sparanghel şi cu specialităţi regionale, precum somonul din Atlantic.

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/muguri-de-feriga html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.