Mucenici moldoveneşti

Printeaza

O reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa.

Ingrediente:Mucenici moldoveneşti

  • 1 kg faină
  • 1 cană apă minerală sau sifon
  • 1/2 cană ulei
  • 1 cub drojdie
  • 1 cană miere
  • 1/2 kg nucă
  • 1/2 lingură sare

pentru sirop:

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană apă

 

Mod de preparare:

Sparge nucile, curăţă-le şi trece-le prin maşina specială de tocat nuci. Amestecă uleiul cu apa minerală sau sifonul, cu drojdia frecată cu 2 linguri cu zahăr şi sarea.

Omogenizează, adaugă faina şi frământă un aluat moale. Lasă-l la dospit, după care scoate-l pe o planşetă, presărată cu făină, şi frământă-l din nou.

Formează suluri groase cât un deget, uneşte-le la capete sub forma cifrei 8 şi aşază mucenicii în­tr-o tavă mare, neunsă. Când s-au rumenit uşor, întoarce-i şi mai lasă-i 5-6 minute. Procedează la fel până când termini de copt toţi mucenicii.

Prepari pe foc un sirop gros dintr-o cană de zahăr şi 1 cană de apă. Lasă-l la răcit şi trece fiecare mucenic prin sirop, apoi prin mierea puţin diluată cu apă şi presară-i cu nucă măcinată.

Poţi proceda astfel: când mucenicii s-au copt, toarnă siropul în tavă, stinge focul, lasă 30 de minute să absoarbă lichidul, apoi unge-i cu miere şi-i presară-i cu nucă măcinată.

Mucenici moldoveneşti

Mucenici moldoveneşti

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.