Mucenici din aluat de paine

Printeaza

Mucenici din aluat de paine din: faina, drijdoe, apa, zahar, ulei, sare.

Ingrediente:Mucenici din aluat de paine

  • 1 kg faina
  • drojdie cat doua nuci
  • 1/2 I apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pregateste maiaua din drojdie inmu­iata in putina apa calda cu zahar. Intr-un castron special pui circa 200 g de faina si in mijlocul gramezii cu fa­ina faci o gaura in care torni maiaua.

Amesteci bine pana iese o plamadeala potrivit de moale, pe care o framanti bine si o lasi sa creasca. Dupa ce a crescut, framanti cu restul fainii si pana ce aluatul se dezlipeste de rnaini. Lasi din nou la crescut.

Cand e crescut iei bucati din aluat pe care le lucrezi pe rnasa (sau planseta) presarata cu faina. Poti face mucenicii folosind un aparat special pentru acestia sau ii poti modela cu mana. Dupa ce ai transformat tot aluatul in mucenici, urmeaza fierberea lor.

Pune apa la fiert si adauga si mucenicii. Lasa-i sa fiarba bine la foc domol si spre finalul fierberii adaugi zahar (dupa gust), un praf de sare, coaja de lamaie sau portocala, zahar vanilat. Scortisoara si nuca macinata se pun numai in momentul fierberii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.