Mousse savuros de ciocolata

Printeaza

Mousse savuros de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, Cointreau, frisca lichida, cupe din ciocolata neagra, coacaze.

Ingrediente:Mousse savuros de ciocolata

  • 300 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt nesărat
  • 5 ouă medii, separate
  • 2 linguri cu Cointreau (sau lichior de portocale)
  • 15 ml frişcă lichidă
  • 6-8 cupe din ciocolată neagră sau forme ramekin
  • coacăze roşii, pentru decor

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, topeşte ciocolata şi untul, la bain-marie, sau în cuptorul cu microunde. Adaugă gălbenuşurile şi lichiorul. Bate compoziţia până se întăreşte, folosind un mixer. Separat, bate albuşurile până se întăresc.

Adaugă-le în compoziţia de ciocolată şi omogenizează. Cu lingura pune compoziţie în forme şi lasă-le la frigider până se întăreşte crema. Decorează cupele cu coacăze roşii înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.