Mousse de pastrav

Printeaza

Mousse de pastrav din: gelatina, file de pastrav, smantana, marar, arpagic, patrunjel, piper verde, sare, paine, icre, piper.

Ingrediente:Mousse_de_pastrav

  • 12 foi de gelatină albă
  • 4 fileuri de păstrăv afumat (cca 400 g)
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 de legătură de mărar
  • 1/2 de legătură de arpagic verde
  • 1/2 de legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de boabe de piper verde la borcan
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 8-10 felii de pâine neagră
  • icre de somon pentru ornat

 

Mod de preparare:

Gelatina se înmoaie în apă rece timp de 10 minute, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Fileurile de păstrăv se taie mărunt, apoi se pasează împreună cu jumătate din srrîântână.

Masa obţinută se trece printr-o strecurătoare, după care se înglobează restul smântânii.

Verdeaţa se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Se păstrează deoparte puţin mărar pentru ornat. Restul se amestecă cu piperul verde şi cu masa pe bază de peşte.

Se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie.

Gelatina se scoate din forme şi se topeşte la foc mic, se amestecă cu o parte din masa pe bază de peşte şi apoi cu restul.

O terină de circa 750 ml se îmbracă în folie de plastic. Se umple cu masa pe bază de peşte şi se netezeşte cu cuţitul. Se acoperă cu folie de plastic şi se păstrează peste noapte la frigider pentru a se întări.

Terina se răstoarnă pe o placă, se taie întâi felii, apoi fiecare felie în sferturi, şi se aranjează pe sferturi de felie de pâine. Se ornează cu restul mărarului şi cu icrele.

Mousse de pastrav

Mousse_de_pastrav

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.