Mousse cu lichior de cafea in crema de ciocolata

Printeaza

Mousse in crema de ciocolata din: ciocolată, ulei de măsline,  unt, ouă, zahăr, chili, sare, ciocolată albă, lichior de cafea, zahăr, cireşe, lămâie.

Mousse_in_crema_de_ciocolata

Ingrediente:

  • 100 g ciocolată
  • ulei de măsline

Pentru mousse:

  • 100 g ciocolată
  • 30 g unt
  • 2 ouă
  • 40 g zahăr
  • chili
  • sare

Pentru crema:

  • 60 g ciocolată albă
  • 30 g unt
  • 30 ml lichior de cafea
  • 1 lingură cu zahăr
  • 8 cireşe
  • 1 felie de lămâie

Mod de preparare:

Unge cu puţin ulei formele de brioşă şi aşază în fiecare folie alimentară. Pune în fiecare câte 1 -2 linguri cu ciocolată topită şi tapetează cu ea interiorul, apoi dă-le la rece.

Pentru mousse, topeşte ciocolata pe baie de aburi. Dă deoparte şi adaugă untul. Amestecă gălbenu­şurile cu jumătate din zahăr şi chili, iar la final, cu ciocolata topită.

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi restul de zahăr şi încorporează-le în amestefcul de mai sus.

Separat, topeşte ciocolata albă, adaugă untul şi lichiorul. Amestecă până ce obţii o cremă aerată şi fină

Scoate cupele de ciocolata din frigider şi îndepărtează folia. Pune în fiecare mousse de ciocolată, apoi o lingură de cremă albă şi acoperă cu mousse de ciocolată.

Stropeşţe cireşele cu zeamă de lămâie şi dă-le prin zahăr. Decorea­ză fiecare cupă de ciocolată şi serveşte de îndată.

Mousse in crema de ciocolata

Mousse_in_crema_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.