Mousse de lămâie cu căpşuni

Printeaza

O reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece, zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light, ou si iaurt.

Ingrediente:Mousse de lămâie cu căpşuni

  • 350 g capsuni
  • 1 pliculet gelatina pudra
  • 125 ml apa rece
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 125 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline light
  • 1 ou mare
  • 300 g iaurt degresat

 

Mod de preparare:

Se curata capsunile de codite si se taie in bucati mari. Se lasa deoparte. Se presara gelatina peste jumatate din cantitatea de apa rece, intr-un castronel. Se lasa sa se absoarba 5 minute.

Se amesteca restul de apa cu zaharul pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, uleiul si oul intr-o cratita potrivita, pana se omogenizeaza. Se fierbe la foc mic amestecand continuu aproximativ 5 minute sau pana cand compozitia este fierbinte. Se adauga gelatina inmuiata si se amesteca pana cand gelatina s-a dizolvat.

Se ia de pe foc si se pune intr-un castron. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand din in cand. Apoi se adauga iaurtul. Se aranjeaza un strat de capsuni si un strat de mousse de lamaie in 8 boluri pentru desert. Se acopera si se dau la frigider aproximativ 3 ore sau pana se intaresc.

Mousse de lămâie cu căpşuni

Mousse de lămâie cu căpşuni

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.