Mousse de vanilie cu zmeura si limete

Printeaza

Mousse de vanilie cu zmeura si limete din: zeama de limeta, frisca lichida, vanilie, oua, amidon, zahar, gelatina, zmeura, capsuni, apa.

Ingrediente:Mousse_de_vanilie_cu_zmeura_si_limete

  • un sfert de cană de zeamă de limetă
  • o jumătate de cană frişcă lichidă
  • două batoane de vanilie
  • 6 ouă
  • două linguri de amidon
  • un sfert de cană de zahăr
  • două linguri de gelatină
  • 200 g zmeură
  • câteva căpşuni pentru ornare

Pentru sirop:

  • o cană de zahăr
  • o jumătate de cană de apă

 

Mod de preparare:

Se pun pe foc zeama de limetă şi frişca, apoi se adaugă şi batoanele de vanilie.

Se mestecă încet, să nu se brâzească. Gelatina se pune în apă rece. Separat se freacă cele 6 gălbenuşuri cu un sfert de cană de zahăr şi amidonul. Se încorporează amestecut fierbinte în crema de gălbenuş, după ce acesta a fost strecurat. Se încorporează încet, apoi se pune din nou pe foc, mestecând să nu se prindă. Se ia de pe foc şi se încorporează şi gelatina.

Se lasă deoparte la temperatura camerei. Se face un sirop din zahăr şi apă. Cele 6 albuşuri se bat tare. In timp ce se continuă baterea, se încorporează şi siropul cald. Cele două compoziţii, bezeaua şi crema de gălbenuşuri, se amestecă încet.

Se răstoarnă într-o formă tapetată cu folie de plastic. Se dă la rece. Când s-a întărit, se răstoarnă pe platou. Se taie după preferinţă. Se servesc cu zmeură şi fiecare farfurie se ornează cu câte o căpşună.

 

Mousse de vanilie cu zmeura si limete

Mousse_de_vanilie_cu_zmeura_si_limete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.