Mousse de ciocolata si cirese

Printeaza

Mousse de ciocolata si cirese din: cirese, zahar, ciocolata, oua, frisca.

Ingrediente:Mousse_de_ciocolata_si_cirese

  • 100 g de cireşe, fără sâmburi
  • 2 linguri de zahăr
  • 2-3 cireşe cu tot cu codiţe, pentru decor

Pentru mousse:

  • 150 g de ciocolată neagră (cu 70% cacao), ruptă bucăţi
  • 2 ouă, separate
  • 4 linguri de frisca

 

Mod de preparare:

Se pun cireşele pe foc într-o cratiţă mică, împreună cu zahărul. Se dau în clocot 1-2 minute, apoi se lasă deoparte să se răcească.

Pentru mousse-ul de ciocolată, se topeşte ciocolata într-un bol aşezat peste o cratiţă cu apă care clocoteşte. Apoi se lasă să se răcească puţin.

Se bat gălbenuşurile si se amestecă încet cu ciocolata topită şi cu frisca. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în mixul de ciocolată.

Se împart, în mod egal, în şase pahare, mai întâi cireşele, apoi mousse-ul de ciocolată şi se dau la răcit cel puţin o oră. Inainte de a servi, se decorează fiecare pahar cu frisca şi se aşază deasupra câteva cireşe proaspete.

Mousse de ciocolata si cirese

Mousse_de_ciocolata_si_cirese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.