Mousse de ciocolata si cirese
PrinteazaMousse de ciocolata si cirese din: cirese, zahar, ciocolata, oua, frisca.
- 100 g de cireşe, fără sâmburi
- 2 linguri de zahăr
- 2-3 cireşe cu tot cu codiţe, pentru decor
Pentru mousse:
- 150 g de ciocolată neagră (cu 70% cacao), ruptă bucăţi
- 2 ouă, separate
- 4 linguri de frisca
Mod de preparare:
Se pun cireşele pe foc într-o cratiţă mică, împreună cu zahărul. Se dau în clocot 1-2 minute, apoi se lasă deoparte să se răcească.
Pentru mousse-ul de ciocolată, se topeşte ciocolata într-un bol aşezat peste o cratiţă cu apă care clocoteşte. Apoi se lasă să se răcească puţin.
Se bat gălbenuşurile si se amestecă încet cu ciocolata topită şi cu frisca. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în mixul de ciocolată.
Se împart, în mod egal, în şase pahare, mai întâi cireşele, apoi mousse-ul de ciocolată şi se dau la răcit cel puţin o oră. Inainte de a servi, se decorează fiecare pahar cu frisca şi se aşază deasupra câteva cireşe proaspete.
Mousse de ciocolata si cirese
Pofta buna!