Mousse de ciocolata cu frisca, menta si zmeura
PrinteazaMousse de ciocolata cu frisca, menta si zmeura din: frişcă lichidă, ciocolata, foi de gelatina, frişcă lichidă bătută spumă, esenţă de mentă, zmeură.
- 300 ml frişcă lichidă
- 300 g ciocolată
- 3 foi de gelatină
- 200 ml frişcă lichidă bătută spumă
- esenţă de mentă
- 300 g zmeură
Mod de preparare:
Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece cât să le acopere. Se lasă la hidratat 10 minute (cam până se pregăteşte compoziţia de ciocolată).
Intr-un vas se pun frişca lichidă şi ciocolata. Se amestecă la foc mic până se obhne o consistentă omogenă şi ciocolata s-a topit complet. Se lasă să se răcească.
Gelatina hidratată se scurge de apă şi se pune într-un ibric, la foc foarte mic, până devine lichidă. Atenţie, însă, să nu fiarbă în clocot, ci doar să se dizolve complet.
In compoziţia de ciocolată Dse pun întâi gelatina, apoi frişca bătută şi esenţa de mentă. Se amestecă bine şi se pune compoziţia la congelator, să capete consistenţă. Se poate încorpora zmeura în mousse sau se serveşte alături.
Mousse de ciocolata cu frisca, menta si zmeura
Poftă bună!