Mousse de ciocolata cu coniac

Printeaza

Mousse de ciocolata cu coniac din: ciocolata, oua, zahar, ardei, coniac, frisca.

Ingrediente:Mousse_de_ciocolata_cu_coniac

  • 150 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată albă
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu zahăr pudră
  • 1-2 ardei iuţi roşii curăţaţi
  • 2 linguri cu coniac
  • 250 ml frişcă lichidă
  • sare

 

Mod de preparare:

Rupe ciocolata în bucăţi şi pune-o într-un vas la baie de aburi ca să se topească. Amestecă din când în când.

Separă ouăle şi freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până obţii o spumă deschisă la culoare. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare.

Treptat, încorporează ciocolata topită şi răcită în crema de gălbenuşuri. Amestecă bine şi adaugă ardeiul iute tăiat fin şi coniacul de bună calitate.

Adaugă treptat albuşurile spumă şi frişca bătută şi încorporează-le cu mişcări de sus în jos.

Toarnă spuma de ciocolată într-un castron, adaugă bucăţi de ciocolată şi dă vasul la frigider, acoperit cu o folie, pentru cel puţin trei ore.

Mousse de ciocolata cu coniac

Mousse_de_ciocolata_cu_coniac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.