Mousse de ciocolata alba si neagra cu alune

Printeaza

Mousse de ciocolata alba si neagra cu alune din: ciocolată albă, ciocolată cu lapte sau neagră, ouă, frişcă lichidă, zahăr.

Mousse_de_ciocolata_alba_si_neagra_cu_alune

Ingrediente:

  • 100-150 g ciocolată albă
  •  100-150 g ciocolată cu lapte sau neagră (după preferinţă)
  •  6 ouă (3 ouă pentru compoziţia cu ciocolată albă şi 3 pentru cea cu ciocolată neagră)
  •  400 ml. frişcă lichidă (200 ml pentru compoziţia cu ciocolată albă şi 200 ml pentru cea cu ciocolată neagră)
  •  2-3 linguri zahăr (doar în cazul în care frişca nu este îndulcită)

 

Mod de preparare:

Ciocolata albă, ruptă în bucăţele, se topeşte la abur. Se lasă apoi la răcit până devine călduţă.

Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar acestea din urmă se bat spumă (cu zahărul, în cazul în care ciocolata şi frişca nu sunt îndulcite.

Dacă acestea sunt îndulcite, nu se mai adaugă za­hăr). Se încorporează în ciocolata călduţă.

Se adaugă apoi gălbenuşurile şi frişca bătută bine, până devine o spumă uşoară şi pufoasă.

Se pot adăuga, după preferinţă: aromă de portocale, rom sau vanilie.

Se repetă acelaşi proces şi pentru ciocolata cu lapte sau neagră, în cazul acesteia putându-se adăuga aroma de cafea sau chiar un pic de whisky, pentru un gust mai rafinat.

Intre cele două straturi de mousse se adaugă alune pisate. Alunele crude se prăjesc în tigaie pe aragaz, până încep să se rumenească, apoi se pisează. Se lasă la frigider de seara până dimineaţa.

Mousse de ciocolata alba si neagra cu alune

Mousse_de_ciocolata_alba_si_neagra_cu_alune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.