Moş Crăciun din turtă dulce

Printeaza

Moş Crăciun din turtă dulce

Moş Crăciun din turtă dulce

Ingrediente:

  • 125 g miere lichidă
  • 60 g zahăr
  • 50 g unt
  • 250 g făină
  • câte 2 linguriţe de praf de ghimbir şi de scorţişoară
  • câte 1 de linguriţă de praf de anason şi de cuişoare
  • putină sare
  • câte 1 de linguriţă de amoniac şi sare fină albă
  • 50 g coajă de portocală confiată fin tocată
  • Glazură:
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe de zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă de apă
  • colorant alimentar roşu.

Mod de preparare:

Incălzeşti mierea, zahărul şi untul până se topeşte zahărul şi laşi la răcit. Amesteci faina cu mirodeniile. Dizolvi în siropul răcit amoniacul şi sarea fină, apoi incorporezi în făină.

Obţii un aluat pe care îl pui acoperit la frigider, peste noapte. Din aluat întinzi pe suprafaţa de lucru presărată cu făină o foaie groasă de 4-5 mm din care decupezi tringhiuri.

Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor pentru 15 minute la foc moderat, până devin aurii. Le scoţi şi le laşi la răcit. Din restul de aluat poţi forma mici bastonaşe pe care le coci şi le pui în spatele Moşului, să-l sprijine.

Pentru glazură amesteci zahăr pudră cu apă şi zeamă de lămâie. 6 linguri le scoţi petru a le colora în roşu pentru căciulită Moşului. Umpli cu glazură o pungă de şpriţat şi decorezi figurinele după cum vrei.

Moş Crăciun din turtă dulce.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.