Morcovi murati

Printeaza

Morcovi murati din: morcovi, sare, usturoi, marar.

Ingrediente:Morcovi_murati

  • un kg morcovi fragezi
  • sare grunjoasă
  • usturoi
  • mărar

 

 

Mod de preparare:

Morcovii se spală foarte bine şi nu se curăţă de coajă.

Se prepară o soluţie sărată din 10 g de sare pentru un litru de apă şi se lasă morcovii 5 minute în această saramură. Morcovii mici se clocotesc 6 minute, iar cei mai mari timp de 10 minute în apă curată.

Se pun în borcane cu căţei de usturoi şi mărar şi se toarnă o saramură clocotită din 20 g sare la litrul de apă.

Se pun capace si apoi se fierb borcanele timp de o oră.

Morcovi murati

Morcovi_murati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.