Morcovi la cuptor cu usturoi si miere

Printeaza

Morcovi la cuptor cu usturoi si miere:1 kg morcovi, 4 portacale, 4 căţei de usturoi, 5 linguiri ulei, cimbru, 2 linguri de miere, 1 linguriţă de seminţe de chimen, sare, piper.

Ingrediente:Morcovi_la_cuptor.png

  • 1 kg morcovi
  • 4 portacale
  • 4 căţei de usturoi
  • 5 linguiri ulei
  • cimbru
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriţă de seminţe de chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi morcovi mici şi fragezi, îi cureţi de coajă, îi speli şi îi pui la fiert în apă cui sare şi cu 1 lingură de ulei. Când sunt fierţi, pui morcovii la scurs, îi laşi la răcit şi îi tai în fâşii mai groa­se sau în  jumătăţi. Ii aşezi într-o tavă.

Presari chimenul, sare şi piper, pui restul uleiu­lui, adaugi mierea peste toţi morcovii şi presari cimbrul tocat. Speli portocalele şi le tai în felii. Storci o portocală şi torni sucul obţinut peste morcovi.

Amesteci cu grijă conţinutul, presari usturoiul tăiat în felii şi pui şi feliile de portocală. Introduci tavaîn cuptor şi o laşi timp de 45-50 de minute, în funcţie de cât de crocanţi vrei să fie morco­vii. Are un gust dulce – acrişor.

Morcovi la cuptor cu usturoi si miere

Morcovi_la_cuptor.png

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.