Morcovi gratinaţi

Printeaza

Morcovi gratinaţi

Morcovi gratinaţi

Ingrediente:

  • 750 g morcovi tineri
  • 100 g unt
  • 40 g zahăr
  • sare
  • cimbru

Preparare:

Morcovii se spală bine, fără a se curăţa de coajă, apoi se taie rondele groase de 1 cm. Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt, se adaugă zahărul şi se iasă pe foc mic până se caramelizează (se amestecă mereu).

Caramelul obţinut se stinge cu o jumătate pahar de apă şi se adaugă rondelele de morcovi. Se lasă pe foc mic până când se înmoaie puţin morcovii şi se mai reduce din lichid.

Morcovii caramelizaţi se pun într-un vas, se amestecă şi cu cimbru uscat sau verde tocat mărunt, se presară 50 g unt tăiat bucăţele mici şi se mai lasă la cuptor 10-15 minute.

Pune-ti preparatul într-un castron de culoare albă şi presară desupra morcovilor frunze proaspete de pătrunjel.

Morcovi cu jambon.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • morcovi gratinati

1 comentariu

  1. As face si eu niste morcovi gratinati. Eu as pune si niste busuioc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.