Morcovi dulci in borcan

Printeaza

Morcovi dulci in borcan din: morcovi, zahar, lamaie.

Ingrediente:Morcovi dulci in borcan

  • 3 kg morcovi
  • 2 kg zahăr
  • sucul de la 2 lămâi

 

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii, se spală, se înţeapă cu furculiţa şi se lasă în apă cu suc de lămâie minimum două ore. Se pun la fiert în apă clocotită timp de câteva minute, se scot şi se lasă să se scurgă bine.

Zahărul se dizolvă în trei ceşti cu apă. Se pun morcovii în apa îndulcită ţşi se lasă timp de mai multe ore. Se pune vasul pe foc câteva iminute.

Operaţiunea de fierbere se repetă timp de trei zile la rând, durata de ţinut pe foc fiind de circa zece minute.

Se păstrează în borcan până la un an.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.