Momite, mazare si smantana in casolete

Printeaza

Momite, mazare si smantana in casolete

Ingrediente:Momite, mazare si smantana in casolete

  • 12 casolete
  • 500 g momite
  • zarzavat pentru 1/2 l supă
  • sare
  • puţin asmăţui
  • 300 g mazăre verde
  • 3 linguri smîntînă
  • 100 g unt
  • 2 linguri făină
  • piper
  • 1 legătură verdeaţă

 

Mod de preparare:

Momiţele se spală bine, se curăţă de pieliţă şi se pun la înăbuşit (într-un vas cu capac), cu sare, piper, puţin unt şi 2 linguri supă. După 15-18 mi­nute se scot.

Din supă se face un sos alb în care se pun unt, făină, piper, pu­ţină ceapă rasă şi smîntînă. Momiţele se taie mărunt, se amestecă cu mază­rea fiartă, asmăţuiul tocat şi cu jumătate din sos.

Se umplu casoletele şi restul de sos se pune deasupra. Se dau la cuptor citeva minute şi se garni­sesc cu verdeaţă tăiată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.