MOINETTE, bere belgiana

Printeaza
  • MOINETTE_bere_belgianaProducator: Dupont Brasserie
  • Localitate: Tourpes
  • Tip: ale
  • Concentratie de alcool: 7,5%
  • Fermentatie: la temperaturi înalte
  • Pahar recomandat: pahar-balon

Dupont este o întreprindere de familie, care produce bere de la mijlocul secolului XIX; poate fi definita chiar drept o „fabrica de tara”, dat fiind ca spatiile destinate productiei se gasesc
într-o întreprindere agricola, proprietate de secole a familiei omonime.

DEGUSTARE

Berea Moinette Biologique, aflata pe piata belgiana începând cu anul 1990, a inaugurat o gama de beri realizate conform unor procedee traditionale de prelucrare si pe baza unor materii prime atent selectionate, precum maltul provenind din culturi biologice, netratate cu îngrasaminte chimice. Sticla înalta si dopul de pluta au fost alese tocmai pentru a marca originile „taranesti”. Este vorba despre o bere de culoare aurie, care asociaza o aroma de cereale gustului de fruct. Spuma berii este compacta si persistenta. Se consuma la temperatura de 12° C. Aceasta bere se consuma îndeosebi în combinatie cu vânat, peste prajit la gratar si brânzeturi de maturatie îndelungata.

ALTE VARIETATI

Dupont propune înca o serie de beri traditionale, cum ar fi Moinette Blonde si Brune, ambele fiind beri de fermentatie la temperaturi înalte, refermentate în sticle, cu o concentratie de alcool mai degraba ridicata (8,5%).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.