Mancare de vinete cu roşii

Printeaza

Mancare de vinete cu roşii

Mancare de vinete cu roşii

Ingrediente:

  • două vinete
  • 4 roşii
  • doi dovlecei
  • doi căţei de usturoi
  • o lingură de sos de soia
  • 50 ml vin roşu demisec
  • o lingură de zahăr tos
  • un ardei iute mic
  • un ardei gras
  • o linguriţă de amidon
  • sare, piper
  • pătrunjel

Preparare:

Vinetele se spală, se taie în felii mai groase şi se pun într-o oală. Se presară o lingură de sare mare, se acoperă cu apă rece şi se lasă deoparte timp de 30 de minute.

Se clătesc cu apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se ţin la scurs. Se clătesc cu apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se ţin la scurs.

Intr-un castron se amestecă sosul de soia cu zahărul tos, vinul roşu, amidonul, usturoiul feliat, ardeiul gras şi ardeiul iute tocaţi mărunt. Dovleceii şi roşiile se spală, se taie în felii şi se pun într-un castron.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun vinetele şi se prăjesc timp de zece minute. Se adaugă dovleceii, se prăjesc timp de cinci minute, apoi se pun roşiile.

Se prăjesc până când scade un pic sosul format, se adaugă amestecul din castron şi se ţine totul la foc mic.

Se presară verdeaţă tocată, se adaugă sare şi piper dacă este nevoie şi se serveşte imediat.

Mâncare de vinete cu roşii

Mâncare de vinete cu roşii.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.