Mititei sirbesti – Cevapcici
Printeazapreparat specific sarbesc
Ingrediente:
pentru mititei:
- 450 g carne de miel tocată
- 450 g carne de viţel tocată
- 450 g carne de porc tocată
- două cepe galbene mari, curăţate şi rase
- 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi
- 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după gust)
- două linguri de piper negru proaspăt măcinat
- sare după gust
- un vîrf de cuţit de nucşoară proaspăt rasă
- ulei de măsline
pentru sosul de iaurt:
- 500 ml iaurt
- un castravete curăţat şi dat pe râzătoare
- doi căţei de usturoi curăţaţi şi pisaţi
- zeama de la o lămîie
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se armestecă bine toate ingredientele, în afară de ulei. Din compoziţia rezultată se modelează rulouri de dimensiunile unor ţigări de foi. Se ung cu ulei de măsline şii se rumenesc pe grătar.
Se servesc cu sos de iaurt. Preparare sos de iaurt: Ste combină toate ingredientele şi se serweşte sosul alături de cevapcici.
Mititei sirbeşti – Cevapcici
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cevapcici reteta
- reteta cevapcici
- cevapcici