Mititei sirbesti – Cevapcici

Printeaza

Mititei sirbesti - Cevapcici

preparat specific sarbesc

Ingrediente:

pentru mititei:

  • 450 g carne de miel tocată
  • 450 g carne de viţel to­cată
  • 450 g carne de porc tocată
  • două cepe galbene mari, curăţate şi rase
  • 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi
  • 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după gust)
  • două linguri de piper negru proaspăt măcinat
  • sare după gust
  • un vîrf de cuţit de nucşoară proaspăt rasă
  • ulei de măsline

pentru sosul de iaurt:

  • 500 ml iaurt
  • un castravete curăţat şi dat pe râzătoare
  • doi căţei de usturoi curăţaţi şi pisaţi
  • zeama de la o lămîie
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Se armestecă bine toate ingredientele, în afară de ulei. Din com­poziţia rezultată se modelează rulouri de dimensiunile unor ţigări de foi. Se ung cu ulei de măsline şii se rumenesc pe gră­tar.

Se servesc cu sos de iaurt. Prepara­re sos de iaurt: Ste combină toate ingre­dientele şi se serweşte sosul alături de cevapcici.

Mititei sirbeşti – Cevapcici

Mititei_sirbeşti2 Mititei_sirbeşti1

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cevapcici reteta
  • reteta cevapcici
  • cevapcici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.