Mititei de vita cu cartofi prajiti

Printeaza

Mititei de vita cu cartofi prajiti din: carne de vita, cimbru, ardei iute, usturoi, supa de carne, seu de oaie, cartofi, ulei, sare, rosii, marar.

Ingrediente:Mititei de vita cu cartofi prajiti

Pentru mici:

  • 1 kg carne macră de vită
  • cimbru uscat
  • boia de ardei iute
  • zeamă de usturoi
  • 1 cană cu supă de carne
  • 1 lingură cu seu de oaie

Garnitura:

  • 1 1/2 kg cartofi
  • 1 cană cu ulei
  • sare
  • 1/2 kg roşii
  • mărar tocat

 

Mod de preparare:

Treceţi carnea prin maşină de două ori, strângeţi-o în cratiţă mare, săraţi-o, piperaţi-o, puneţi cimbru şi boia iute de ardei.

Frământaţi amestecul până devine omogen, adăugaţi zeama de came şi zeama de la o căpăţână de usturoi şi continuaţi operaţia câteva minute, apoi lăsaţi la rece 1 oră.

De preferat este să ţineţi pasta de mici la congelator. Ungeţi grătarul cu seu de oaie, faceţi mititei cu mâna umedă, apoi frigeţi-i pe toate părţile.

Scoateţi-i pe un platou mare şi serviţi-i cu garnitură de cartofi prăjiţi şi cu salată de roşii, presărate cu mărar tocat sau cu salată de murături, lângă pâine de casă.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Mititei de vita cu cartofi prajiti
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.