Mititei de casa

Printeaza

Mititei de casa din: porc, vita, seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, ienibahar, bicarbonat.

O legendă spune că mititeii ar fi fost inventați în secolul al XIX-lea într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără învelișuri.

Dovedit, ei au fost mai întâi oferiți, în 1902, la restaurantul bucureștean Caru(l) cu bere, conținând numai carne de vită. La acea vreme s-a determinat că un kilogram de carne tocată trebuie să conțină cel puțin trei grame de bicarbonat de sodiu.

Micii au fost serviti initial ca un aliment ieftin si usor de pregatit pentru muncitorii din orasele industriale din Romania.

Cu timpul, acestia au devenit un element esential al bucatariei traditionale romanesti si s-au raspandit in intreaga tara.

In zilele noastre, micii sunt considerati un simbol al identitatii culturale si culinare a Romaniei si se pot gasi in restaurante si tarabe de street food in intreaga tara.

Ei continua sa fie un aliment popular si iubit, atat in Romania cat si in afara tarii, si sunt serviti cu mare placere de catre toti cei care iubesc mancarea traditionala si savoarea autentica.

 

Ingrediente:Mititei de casa

  • 1 kg carne de porc (ceafă)
  • 1 kg carne de vită (pulpă)
  • 125 g seu de oaie
  • 10 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper
  • 4 boabe ienibahar
  • 1 linguriţă bicarbonat

 

Mod de preparare:

Pisezi bine usturoiul şi îl amesteci cu 2-3 linguri cu apă.

Dai de 3 ori prin maşina de tocat carnea şi seul, apoi adaugi condimentele, bicarbonatul şi 5-6 linguri cu apă rece.

Frămânţi totul foarte bine, adaugi zeama de usturoi şi laşi compoziţia la frigider până a doua zi

Adaugi la maşina de tocat piesa pentru prepararea cârnaţilor, treci carnea prin maşină şi rupi bucăţi de 6-7 cm lungime.

Ungi mititeii cu ulei şi îi frigi pe grătar, la jar, stropindu-i cu zeamă de carne.

Este bine să-i laşi mustoşi, sunt mai gustoşi aşa.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.