Mirodenii: Ienibaharul

Printeaza

lenihaharul e o mirodenie cu un gust întreit: scorţişoară, nucşoară şi cuişoare.

Ienibaharul e cunoscut sub numele de piper jamaican sau pimento, deşi aceste nume sunt incorecte, deoarece nu e o combinaţie de mirodenii şi nici un piper.

Se spune că a fost adus în Europa din Jamaica de Cristofor Columb, în timp ce aztecii îl foloseau pentru a condimenta ciocolata.

 

E bine să cumpăraţi ienibaharul întreg, pentru a-l putea mădna atunci când aveţi nevoie de el. Il puteţi folosi la fel ca pe scorţişoară, nucşoară şi cuişoare: în băuturi picante şi fierbinţi, cum e vinul fiert, sau pe post de condiment pentru murături, deserturi şi creme de vanilie.

Ienibaharul se foloseşte la carne şi peşte, pentru a le da un gust neobişnuit şi condimentat. Merge în special cu mielul, iar unii sunt de părere că are gust de bobiţe de ienupăr. Il puteţi adăuga sub formă de pulbere la preparatele de curry şi la crustacee.

 

Ienibaharul

Ienibaharul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.