Minitorturi cu iaurt

Printeaza

 

O reteta de minitorturi cu iaurt, faina, praf de copt, zahar, lichior, margarina, gelatina, suc de lamaie, suc de mere si lapte.Minitorturi cu iaurt

Ingrediente blat:

  • 100 g făină
  • 1 vârf de cuţit de praf de copt
  • 25 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură lichior
  • 60 g margarină

 

Ingrediente umplutură:

  • 1 pachet gelatină albă mărunţită
  • 300 g iaurt
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 125 ml lapte
  • 300 g fructe din compot
  • 1/2 pachet gelatină de exterior
  • 125 ml suc de mere

 

Mod de preparare:

Din făină, praf de copt, zahăr, zahăr vanilat lichior şi margarină faci un aluat pe care îl pui la frigider pentru 30 de minute, într-o folie. Apoi îl împărţi în 8 blaturi mici pe care le pui la cuptor, pe hârtie de copt, într-o tavă. Le coci 10-15 minute, le scoţi şi le laşi să se răcească.

Prepari gelatina cum scrie pe pachet. Amesteci iaurtul cu zahărul, zahărul vanilat, sucul lămâie şi lapte­le. Amesteci gelatina cu 1-2 linguri de iaurt şi o adaugi peste prima compoziţie de iaurt. în 8 ceşti reci pui toată compoziţia finală şi dai la fri­gider pentru 3-4 ore.

Scoţi ceştile din frigider, le treci puţin prin apă caldă şi răstorni conţinutul peste bla­turi. Gelatina exterioară o pre­pari cu suc de mere şi o torni peste minitorturi. Decorezi cu fructe din compot.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.