Minitorturi cu capsuni si vanilie

Printeaza

Minitorturi cu capsuni si vanilie din: ouă, zahăr, sare, extract de vanilie, făină, unt topit, căpşunată, zahăr fin, frişcă bătută, zahăr vanilat, căpşuni.

Minitorturi_cu_capsuni_si_vanilie

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 125 g făină
  • 3 linguri unt topit
  • 2-3 linguri căpşunată

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 albuş
  • 50 g zahăr fin
  • 250 ml frişcă bătută
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g căpşuni
  • 1 linguriţă zahăr
  • căpşuni frumoase pentru ornat

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170 °C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă (23 » 30 cm) Ouăle se bat cu zahăr, un praf de sare şi esenţă de va­nilie, cu mixerul la viteză maximă, timp de cca 8-10 min., apoi se înglobează făi­na şi untul. Se repartizează în formă şi se coace 25 min.

Se lasă să se răcească bla­tul, se scoate din formă şi se desprinde hârtia de copt de pe fund. Se decupează din blat 12 cercuri; fiecare din­tre ele se decupează pe ori­zontală şi se însiropează cu căpşunată.

Se pun albuşul şi zahărul într-un castron termorezis- tent, care se aşază deasupra unei oale cu apă care clocoteşte. Se bate 5 min., apoi se ia vasul din bain-ma- rie şi se bate mai departe până ce ia naştere o compoziţie de bezea.

Se bate frişca împreună cu zahărul vanilat şi se înglo­bează în bezea. Se pasează 200 g căpşuni cu zahăr şi se adaugă la compoziţie.

Se asamblează câte 4 hia­turi cu cremă, astfel încât să obţinem 6 tortuleţe. Se ung cu cremă şi se decorează cu căpşuni întregi.

Minitorturi cu capsuni si vanilie

Minitorturi_cu_capsuni_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.