Minitort cu nuci

Printeaza

Minitort cu nuci din: oua, sare, zahar, unt, faina, miez de nuca, zahar, sare, unt, whiskey.

Ingrediente:Minitort_cu_nuci

aluat:

  • 5 oua
  • sare
  • 115 g zahar
  • 60 g unt
  • 100 g faina
  • 75 g miez de nuca macinat

crema:

  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 125 g unt
  • 4 linguri whiskey

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile cu un praf de sare. Puneţi găl­benuşurile şi zahărul într-un castron şi bateţi-le cu mi­xerul. Topiţi untul. Cerneţi făina şi adăugaţi-o peste găl­benuşurile spumă.

Adăugaţi şi miezul de nucă măcinat şi albuşurile spumă, apoi cu mixerul amestecaţi-le bine cu untul.Tapetaţi o formă rotundă (0 26 cm) cu hârtie pentru copt şi turnaţi amestecul de mai sus. Coaceţi-140-45 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească pe un fund de bucătărie.

Pentru cremă puneţi ouăle într-un castron. Turnaţi în­cet zahărul şi sarea şi amestecaţi-le bine la o baie de aburi cca. 4 minute. Puneţi untul într-un al doilea cas­tron şi bateţi-l cca. 15 minute. Adăugaţi crema de ouă răcită la temperatura camerei. La final adăugaţi whiskey.

Secţionaţi blatul în două. întindeţi jumătate din cremă peste partea de jos, aşezaţi al doilea blat, apoi restul de cremă şi ornaţi tortul cu jumătăţi de nuci.

Minitort cu nuci

Minitort_cu_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.