Minitarte cu praz si peste

Printeaza

Minitarte cu praz si peste din: faina, unt, ou, sare, praz, ceapa, piper, vin, smantana, peste, susan.

 

Ingrediente:Minitarte cu praz si peste

Aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece
  • 1 gălbenuş
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură apă rece

Umplutură:

  • 2 bucăţi praz
  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă mică
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri smântână 30%
  • sare
  • piper
  • 200 g peşte afumat
  • 1 lingură susan negru

 

Mod de preparare:

Untul tăiat cubuleţe se amestecă cu făina şi sarea.

Se amestecă uşor cu degetele până se obţin firimituri.

Se adaugă gălbenuşul şi apa şi se amestecă până devine o bilă de aluat. Se înveleşte în folie alimentară şi se dă la rece 2 ore.

Se întinde apoi aluatul pe masă, se taie bucăţi şi se aşază în miniforme-le de tartă.

Se aşază peste aluat bile ceramice speciale sau boabe de fasole şi se dau la copt 15-20 minute.

Se scot, se înlătură fasolea şi se lasă la răcit.

Partea albă a prazului se toacă mărunt împreună cu ceapa şi se pun la călit în lingura de unt.

Când ceapa devine translucidă, se adaugă vinul şi se lasă la fiert 10 minute, apoi se pune smântână.

Se mai lasă la fiert 5 minute, ca sosul să devină gros şi se condimentează cu sare şi piper.

Tartele se umplu cu sosul de praz şi se adaugă peşte afumat deasupra, apoi se presară câteva seminţe de susan negru pentru decor.

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Minitarte cu nuci pecan

Minitarte cu caju

Minitarte cu caju din: unt, biscuiti, caju, lapte, cacao. Ingrediente: 250 g biscuiţi 250 g unt pudră de coriandru pudră de ghimbir 50 g caju Pentru umplutura: 200 g lapte condensat dulce 150 g unt 2 linguriţe cu cacao   Mod de preparare: Zdrobeşte cât mai fin biscuiţii si amestecă-i cu untui topit, un praf […]

 

Minitarte cu stafide

Minitarte cu stafide

Minitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie. Ingrediente: 75 g stafide 60 g unt 55 g zahăr brun 1 vârf de sare 170 g de sirop de porumb 1 ou, bătut uşor 1/2 linguriţă de esenţă vanilie   Mod de preparare: Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.