Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval
PrinteazaMinitarte cu praz, ciuperci si cascaval din: făină, ou, sare, praz, ceapa, ciuperci, ardei gras, unt, oua, iaurt cremos, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 600 g praz
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 2 ardei graşi roşii
- 2 linguri unt
- 3 ouă
- 250 g iaurt cremos
- 150 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, oul şi sarea. Frămânţi un aluat mai tare şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime.
Decupezi 6 cercuri mici pe care le aşezi în forme tapetate, îmbrăcând şi pereţii. înţepi cu furculiţa din loc înloc şi introduci formele în cuptorul încălzit 15 minute.
Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti prazul, ceapa tocată şi ciupercile feliate.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Pui peste legume ouăle bătute, iaurtul şi omogenizezi compoziţia.
Torni amestecul de praz şi apoi presari ardeii tăiaţi cubuleţe în formele scoase de la cuptor. Dai din nou la copt 45 de minute. Cu 5 minute înainte de a le scoate presari caşcaval răzuit.
Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval
Pofta buna!