Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval

Printeaza

Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval din: făină, ou, sare, praz, ceapa, ciuperci, ardei gras, unt, oua, iaurt cremos, cascaval, sare, piper.

Minitarte_cu_praz_ciuperci_si_cascaval

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 600 g praz
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 linguri unt
  • 3 ouă
  • 250 g iaurt cremos
  • 150 g caşcaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul, oul şi sarea. Frămânţi un aluat mai tare şi-l în­tinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime.

Decupezi 6 cercuri mici pe care le aşezi în forme tapetate, îmbrăcând şi pereţii. înţepi cu furculiţa din loc înloc şi introduci formele în cuptorul încălzit 15 minute.

Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti prazul, ceapa tocată şi ciupercile feliate.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Pui peste legume ouăle bătute, iaurtul şi omogenizezi compoziţia.

Torni amestecul de praz şi apoi presari ardeii tăiaţi cubuleţe în formele scoase de la cuptor. Dai din nou la copt 45 de minute. Cu 5 minute înainte de a le scoate presari caş­caval răzuit.

Minitarte cu praz, ciuperci si cascaval

Minitarte_cu_praz_ciuperci_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.