Minitarte cu hummus de mazare

Printeaza

Minitarte cu hummus de mazare din: vin alb sec, ulei de masline, faina, sare, mazare, usturoi, suc de mazare, usturoi, suc de lamaie, smantana, ulei, pasta de susan, sare, piper.

 

Ingrediente:Minitarte_cu_hummus_de_mazare

pentru aluat:

  • 100 ml de vin alb sec
  • 80 ml de ulei de masline extravirgin sau de floarea soarelui
  • 300 g de faina
  • o jumatate de lingurita de sare

pentru hummus:

  • 300 g de mazare
  • un catel de usturoi
  • o lingura de suc de lamaie
  • o lingura de smantana
  • 3 linguri de ulei
  • o lingura de pasta de susan sau cateva picaturi de ulei de susan
  • sare, piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Puneti intr-un borcan cu capac vinul, uleiul, sarea si emulsionati prin agitare.

Puneti amestecul rezultat in bolul mixerului, adaugati faina in transe si mixati cu ajutorul carligelor pentru framantare, sau cu mana, pana obtineti un aluat omogen, dupa care il dati la rece pentru cel putin 15 minute.

Fierbeti mazarea, apoi mixati in blender toate in gredientele pentru hummus.

Intindeti aluatul la o grosime de aproximativ 3 mm, apoi decupati-l cu ajutorul unei forme rotunde de decupat sau pahar, la dimensiunea formelor de tarta.

Imbracati formele de tarta cu aluatul, intepati aluatul cu o furculita, dati tava cu formele la frigider pentru 20-30 de minute, apoi coaceti-le in cuptorul preincalzit la 180° C (foc mediu), pana se rumenesc.

Umpleti cochiliile de tarta cu hummusul de mazare si decorati dupa imaginatie.

Minitarte cu hummus de mazare

Minitarte_cu_hummus_de_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.