Minitarte cu fructe de padure si flori

Printeaza

Minitarte cu fructe de padure si flori din: faina, unt, zahar, oua, lapte, sare, iaurt, gelatina, zahar vanilat, lamaie, zmeura, afine, petale de trandafir, boboci de albastrele, menta.

Ingrediente:Minitarte cu fructe de padure si flori

Pentru aluat:

  • 500 g făină albă
  • 250 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 120 ml lapte
  • sare

Pentru umplutură:

  • 400 g iaurt
  • 60 g zahăr
  • 4 foi gelatină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • zmeură afine
  • petale de trandafiri pitici
  • boboci de albăstrele
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se pun în robotul de bucătărie făina, untul, ouăle, laptele, zahărul şi sarea; se amestecă
până rezultă un aluat omogen. Se înfăşoară în folie de plastic şi se dă la frigider 30 min.

Se încrustează apoi aluatul în formele de tartă şi se dă la cuptor. Se lasă să se răcească.

Pentru umplutură, se amestecă iaurtul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gelatina înmuiată timp de % oră în apă rece şi dizolvată apoi într-o lingură de apă fierbinte şi coaja rasă de lămâie.

Se amestecă totul bine, apoi se umplu minitartele cu cremă şi se dau la rece până se încheagă.

Se ornează cu fructe de pădure, mentă şi flori.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.