Minitarte cu sparanghel alb

Printeaza

Minitarte cu sparanghel alb din: foi de placinta, unt, lapte, sparanghel, branza, ardei, oua, sare, piper.

Ingrediente:Minitarte_cu_sparanghel_alb

  • 300 g foi de plăcintă
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte dulce pasteurizat
  • 400 g sparanghel alb
  • 100 g brânză cu mucegai
  • 1 ardei capia
  • 4 ouă
  • sare de mare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Speli sparanghelul, îi îndepărtezi partea lemnoasă şi îl pui la fiert timp de 15 minute, în apă clocotită uşor sărată.

Pui untul într-un vas termorezistent şi îl introduci în cuptorul cald. Il laşi să se topească lent.

Ungi pe rând foile de plăcintă cu un strat fin de unt topit, amestecat cu laptele şi cu puţin piper. Baţi ouăle cu brânza cu mucegai, sare şi piper după gust.

Suprapui în tăviţe bucăţi de foi de plăcintă, apoi aşezi
pe lungime bucăţi de sparanghel bine scurse, ardei capia tăiat în felii şi acoperi cu amestec cu ou.

Repeţi straturile şi pui deasupra câteva bucăţele de brânză cu mucegai. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), timp de 30-35 de minute.

Minitarte cu sparanghel alb

Minitarte_cu_sparanghel_alb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.