Minitarte cu iaurt si prune

Printeaza

Minitarte cu iaurt si prune din: făină, unt, zahar, apa, sare, iaurt, oua, zahar vanilinat, prune.

Minitarte_cu_iaurt_si_prune

Ingrediente pentru aluat:

  •  300 g făină
  •  150 g unt
  •  3 linguri zahăr
  •  80 ml apă călduţă
  •  un praf sare

Ingrediente pentru umplutură:

  •  300 g iaurt bine scurs
  •  6 gălbenuşuri
  •  2 pliculeţe zahăr vanilinat
  •  prune

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea si se adaugă untul moale si zahărul. Se amestecă bine cu vârful degetelor si, când se obţine un amestec nisipos, se adaugă apă pufin câte puţin. Se omogenizează, se frământă şi se întinde o foaie care se transferă apoi în formele de copt.

Iaurtul scurs se amestecă bine cu gălbenuşurile si zahă­rul vanilinat şi se repartizează în forme, peste aluat. Se asază prunele tăiate felii cât se poate de subţiri şi se dau formele la copt pentru aproximativ 30 de minute.

Minitarte cu iaurt si prune

Minitarte_cu_iaurt_si_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.