Minitarte cu fructe de padure

Printeaza

Minitarte cu fructe de padure din: faina, ou, margarina, zahar, sare, lapte, unt, frisca, fructe de padure.

Ingrediente:minitarte_cu_fructe_de_padure

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • un ou
  • 150 g margarina
  • 2 linguri zahăr
  • un praf sare
  • 4 linguri lapte rece

Pentru umplutură:

  • 200 g zahăr
  • 50 g unt
  • 150 ml frişca lichidă
  • 500 g fructe de pădure
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă într-un vas ingredientele şi, dacă iese coca prea vâscoasă, se mai adaugă 1-2 linguri apă rece. Se pune coca obţinută 30 de minute la rece.

Aluatul se scoate de la frigider, se întinde cu sucitorul şi se taie pe dimensiunea formelor de tarte.

Se pune aluatul în formele de copt, se taie marginile care cad peste formă, se umplu cu câte o lingură de fasole boabe şi se coc 10 minute.

Se scot şi se aruncă boabele de fasole.

Intre timp, zahărul se topeşte într-un vas de inox, apoi se adaugă untul, se amestecă, se toarnă frişca lichidă şi se amestecă bine, obţinându-se crema caramel. Aceasta se toarnă fierbinte în coşuleţele de tarte.

Se lasă să se răcească, apoi se ornează cu fructe de pădure şi se pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.